:
Käyntiosoite Palomäentie 23
33101 TAMPERE
Puhelin (03) 263 4244
Faksi (03) 263 4250
Internet http://www.snt-group.net/willamac
Sähköposti
Kauppakamarin jäsen

Toimiala

Museo, nähtävyys

Kuvaus

Tampereen Pyynikin rinteessä sijaitsee palatsimainen rakennus WILLA MAC, jonka tiloissa toimii yksityinen suomalainen nykytaiteen museo. Huvilan tiloja vuokrataan myös kokous- ja juhlatiloiksi.

Lisätietoa HUVILARAKENNUKSEN HISTORIA

Huvilan rakennutti apteekkari Severi Haapanen 1920-luvulla. Rakennus edusti aikansa parasta suomalaista Rakennustekniikkaa. Talon suunnitteli Veikko Kallio, joka sai ohjeet matkustaa Italiaan ja tutustua paikalliseen rakennuskulttuuriin ja vasta sitten aloittaa rakennuksen suunnittelu. Esikuvana rakennukselle onkin ollut italialainen palazzo ja rakennustyyliltään se jäljittelee italialaista renessanssia.

Tampereen kaupunki osti talon vuonna 1945 ja muutti sen sairaalan henkilökunnan asuntolaksi, joka oli toiminnassa aina vuoteen 1963. Vuonna 1965 taloon kunnostettiin tilat museolle ja siellä aloitti toimintansa Tampereen nykytaiteen museo. Näyttelytoiminta loppui 1993 ja tilat vuokrattiin yksityiselle ateljeekäyttöön.

Antti Salovaara vuokrasi Tampereen kaupungilta tilat vuonna 2001 ja teki sopimuksen tilojen kunnostamisesta museotarkoituksiin sekä yksityiskodiksi. Vuodesta 2002 on WILLA MACissä toiminut uusi yksityinen Suomalaisen Nykytaiteen Museo.

MUSEON NÄYTTELYT JA KOKOELMAT

Ensisijaisesti WILLA MAC on keskittynyt suomalaiseen nykytaiteeseen. Teoksia hankittaessa on otettu huomioon taiteellinen linja ja kokonaisuus sekä museaaliset arvostukset. Hankinnassa on huomioitu myös tulevaisuuden lupaukset sekä vakiintuneemmat taiteilijat.

WILLA MACin kokoelmissa on 800 teosta, jotka ovat pääosin uniikkeja suomalaisia maalauksia. Kokoelmat sisältävät ryhmiä ja ne soveltuvat julkiseen ripustukseen. Museo saa teoksia myös Antti Salovaaran henkilökohtaisesta kokoelmasta sekä hänen omistamansa yhtiön SNT-Groupin kokoelmasta. Molemmissa kokoelmissa on noin satakunta teosta.
Kauppalehden Menestyjä 2014 Suomalaista laatua, AAA luokitus