:
Käyntiosoite Tullikamarinaukio 2
33100 TAMPERE
Puhelin (03) 5656 6954
Faksi (03) 223 0121
Internet http://www.tampere.fi/culture/tulli
Sähköposti
Kauppakamarin jäsen

Toimiala

Julkisia palveluita, nähtävyys, kulttuuri

Kuvaus

Vanha tullikamari on kunnostettu kulttuurikeskukseksi, jossa voi nauttia musiikista, teatterista ja tanssista.

Lisätietoa Vuonna 1901 valmistunut piiritullikamarin rakennus kunnostettiin 1980-luvun lopulla kulttuurin monitoimitilaksi. Tullikamarin rakennus käsittää suuren pakkahuoneen salin ja Klubin, joka on toimii päiväsaikaan kahvilana ja iltaisin monipuolisen musiikin tarjoajana.

TULLIKAMARIN PAKKAHUONE JA KLUBI

Pakkahuone soveltuu erilaisiin juhliin ja näyttelyihin sekä musiikki- ja teatteriesitysten järjestämiseen. Saliin mahtuu istumapaikkoja 550 kpl ja ilman tuoleja on tilaa 1200 henkilölle. Tullikamarin Klubi on yksi Suomen johtavista elävän musiikin esityspaikoista. Klubin toiminnasta vastaa Tampereen Kulttuurikamari Oy. Klubiin mahtuu noin 350 henkilöä viettämään musiikin täytteistä iltaa. Klubin ja tullikamarin tilat voidaan myös yhdistää, jolloin tilaa riittää jopa 1500 henkilölle.

Pakkahuoneella voidaan järjestää illallistyyppisiä tilaisuuksia, jolloin salin kapasiteetti on noin 500 ruokailupaikkaa ja Klubin noin 220 ruokailupaikkaa. Vastaavasti buffet-tilaisuuksissa seisomatilaa Pakkahuoneen salissa on noin 1000 ihmiselle ja Klubin tiloissa noin 350 ihmiselle.

Tullikamarin toisessa kerroksessa ovat muun muassa Tampereen elokuvajuhlien, Tampereen musiikkijuhlien ja Tampereen teatterikesän toimistot. Tullikamarin tilat ovat yksi vuosittaisen järjestettävän Tammerfestin tapahtumapaikoista. Kulttuurikeskuksesta vastaa kaupungin kulttuuritoimi.
Kauppalehden Menestyjä 2014 Suomalaista laatua, AAA luokitus