:

Rautakauppa ei ole enää vain rautaa ja lautaa

K-rauta Rauta-Otran kauppias Mikko Takamäki tietää, että jos haluaa erottua, on markkinoinnissa koetettava jotakin uutta. Virtuaalikierros Tampereen kaupunkioppaassa täytti toiveet.

— Tästä välittyy liikkeen siisteys ja valoisuus. Tulee sellainen tunne, että kauppaan on mukava mennä asioimaan. Myös tavaran paljous tulee näkyviin ja viestii, että täältä varmasti löytyy kaikkea, mitä tarvitsee rakentamiseen. Vähän kahviotakin näkyy, että voi käydä välillä kahvilla ostoksia tehdessä, naurahtaa Takamäki.

Takamäki on huomannut, että monen asiakkaan mielikuva rautakaupasta ei vastaa nykypäivän todellisuutta. Rautakaupassa käydään niin harvoin, että se ei ole tullut ihmisille tutuksi, toisin kuin esimerkiksi ruokakauppa. Melkein päivittäin joku asiakas ihmettelee, että "Ai täältä löytyy mattoja" tai että "Ai täällä on valaisimia ja verhojakin".

— Haluamme että asiakkaat näkevät etukäteen, mitä kaikkea rautakaupasta löytyy. Rautakauppa ei enää tarkoita pelkästään rakennustarvikkeiden ja puutavaran myyntiä, vaan meillä on hyvin monipuolisesti esimerkiksi sisustustuotteita ja puutarhatarvikkeita, kertoo Takamäki.

Yritysimago syntyy myös netissä

Mikko Takamäki on ollut tyytyväinen virtuaalikierrokseen ja pitää Tampereopasta hyvännäköisenä mediana. Näkyvyys on monipuolinen ja luo parempaa imagoa kuin pelkkä teksti.

— Yrityshakemistoja on paljon, mutta tämä on jotakin, mitä muilla ei ole tarjolla. Virtuaalikierros on erilaista näkyvyyttä kuin esimerkiksi pelkät hakusanat. Pelkät yritysten yhteystiedot löytää netistä helposti, mutta tällä pystyy myös antamaan viihtyisän ja hyvän vaikutelman, miettii Takamäki.

— Halusin nostaa tällä yritysimagoa ja välittää etukäteistä mielikuvaa siitä, mitä K-rauta parhaimmillaan voi olla. Rautakaupat ovat nykyään isoja ja hienoja, tavaratalomaisempia kuin 15 vuotta sitten. Ehkä nuorempikin sukupolvi pystyy näkyvyyden kautta huomaamaan, kuinka paljon K-raudalla on annettavaa.

Saavutetut hyödyt

  • »K-rauta Rauta-Otra yrityshaussa
  • » antaa liikkeestä hyvän vaikutelman
  • » uusi ja erottuva markkinointitapa
  • » monipuolisempi näkyvyys kuin pelkkä teksti tai kuva

Referenssit

Rautakauppa ei ole enää vain rautaa ja lautaa
K-rauta Rauta-Otra / Mikko Takamäki
Kauppalehden Menestyjä 2014 Suomalaista laatua, AAA luokitus