:
Käyntiosoite Mariankatu 40
33200 TAMPERE
Puhelin (03) 212 4551
Internet http://www.pyynikinlinna.fi
Kauppakamarin jäsen

Toimiala

Museo, nähtävyys

Kuvaus

Pyynikinlinna rakennettiin 1900-luvun alussa lähellä keskustaa sijaitsevalle asuinalueelle. Nykyään Pyynikinlinna toimii teollisuus- ja taidemuseona.

Lisätietoa Pyynikinlinnan arkkitehtuuri edustaa pohjoismaista muotoilua ja rakentamisessa on käytetty italialaista tyyliä. Rakennuksen terasseilta ja puutarhasta avautuu kaunis näköala Pyynikin kauniisiin maisemiin sekä Pyhäjärvelle.

EMIL AALTOSEN TEOLLISUUS- JA TAIDEMUSEO

Pyynikinlinnassa on vuorineuvos Emil Aaltosen teollisuus- ja taidemuseo, jonka pysyvä näyttely esittelee Emil Aaltosen elämää ja sen vaiheita kenkäteollisuuden uranuurtajana 1900-luvulla. Näyttely sisältää myös Aaltosen taidekokoelman. Ympäri vuoden voi myös tutustua tiloissa järjestettäviin vaihtuviin näyttelyihin.

Emil Aaltonen perusti Tampereen Kenkätehtaan vuonna 1905 Tammelan entisen Keppitehtaan tiloihin, josta se siirtyi Tammelan torin laidalla olevaan entiseen tapettitehtaaseen. Tehdas oli ensimmäinen kenkäteollisuuden yritys Tampereella. Tampereen kenkätehtaasta tuli osakeyhtiö vuonna 1917, jolloin toiminimeksi tuli Aaltosen Kenkätehdas Oy.

Emil Altonen perusti vuonna 1937 oman säätiön tukemaan suomalaista tietellistä työtä.

PYYNIKINLINNAN HISTORIA

Vuonna 1924 valmistuneen kauniin kaksikerroksisen Pyynikinlinnan suunnitteli arkkitehti Jarl Eklund. Myöhemmin vuonna 1932 talon osti vuorineuvos Emil Aaltonen (1869-1949) asuintalokseen ja taidenäyttelytilakseen. Vuonna 1984 Pyynikinlinnassa tehtiin muutostöitä ja se kunnostettiin näyttelytilaksi ja erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen soveltuvaksi. Kunnostuksessa säilytettiin rakennuksen alkuperäinen ulkoasu ja kodin tunnelma.
Kauppalehden Menestyjä 2014 Suomalaista laatua, AAA luokitus