:

Kehräsaari ja Laukontori

Käyntiosoite PL 487
33101 TAMPERE
Kauppakamarin jäsen

Toimiala

Nähtävyys

Kuvaus

Tammerkosken suulla oleva Kehräsaari on nykyisin putiikki- ja yrityskeskus. Sisäpihalla on ravintoloita ja muita ravitsemusliikkeitä. Laukontorin sisävesisatama tunnetaan vilkkaasta laivaliikenteestään.

Lisätietoa Laukontori ja sen vieressä oleva Kehräsaari muodostavat kiinnostavan käyntikohteen aivan keskustan tuntumassa. Kehräsaaressa voi nauttia ravintoloiden tarjonnasta ja Laukontorin sataman laivaristeilyt tutustuttavat kauniisiin Pyhäjärven maisemiin.

KEHRÄSAARI

Kehräsaari on saanut nimensä H. Liljeroosin villakehräämöstä, jonka tiloissa toimii Kehräsaaren putiikki- ja yrityskeskus. Nimensä mukaan Kehräsaari on ollut aikoinaan saari. Kehräsaari sijaitsee Laukontorin ja Koskikeskuksen välissä ja alueelle mahtuu monia yrityksiä. Keskipiha on suosittu illanviettopaikka varsinkin kesäisin, jolloin terassilla olijat voivat nauttia Kehräsaaren historiallisesta tunnelmasta. Koko rakennuksen vanhin osa on peräisin 1897 luvulta. Kehräsaaressa toimii edelleenkin vuonna 1865 perustettu Takon tehdas.

LAUKONTORI JA SATAMA

Laivaliikenne vilkastutti kaupankäyntiä niin, että vuonna 1866 alettiin luomaan uutta rantatoria eli Laukontoria. Vuonna 1870 Laukontori laajeni nykyiseen muotoonsa. Vuoden 1995 uudistuksessa siirrettiin ajoratoja etäämmäksi laivarannasta sekä torin pinnoitteet ja kulkureittien rajaukset uusittiin. Laukontori on kesäaikaan vilkas ostospaikka vihannespöytineen ja mustamakkarakojuineen.

Matkustajalaivaliikenteeltään Laukontori on Suomen vilkkain sisävesisatama, josta lähtevät kesäisin risteilyalukset Pyhäjärvelle eri reiteille. Satamassa on myös vieraille venepaikkoja ja veneilijälle tarvittavat peruspalvelut.
Kauppalehden Menestyjä 2014 Suomalaista laatua, AAA luokitus